izlozbekalendar

Мој отац Вук Караџић

Музеј Вука и Доситеја организује извођење монодраме Мој отац Вук Караџић у недељу 11. фебруара од 12 часова.

Музеј Вука и Доситеја употпуњује разноврсну понуду новим садржајем. Поред основне изложбене делатности, стручних вођења, предавања и радионица за децу и одрасле, посетиоци ће моћи да одаберу и уживају у извођењу монодраме Мој отац Вук Караџић у самом Музеју.

Обележавајући 230. годишњицу од рођења Вука Караџића, монодрама ће се изводити у аутентичном амбијенту једног од најстаријих београдских здања, некадашњој Великој школи, у којој је боравио и сам Вук. Лик Вилхелмине Мине Караџић оживеће глумица Љиљана Јакшић, омогућујући посетиоцима да у првом лицу, кроз сећања Вукове кћери, доживе њено време и успомене. На узбудљив начин она ће оживети лик знаменитог оца, догађаје и личности који су обележили њену породицу и за нас све удаљенији деветнаести век.

Програм ће бити употпуњен приказивањем документарног материјала и породичних фотографија, уз тактове староградских музичких нумера. У зарвшници програма посетиоци ће имати могућност да у Минисом друштву обиђу музејску поставку и погледају Вукове и Минине личне предмете, као и породично стабло породице Караџић.

Овај програм у трајању од 40 минута изводи се сваке друге недеље, а улазнице се, по цени од 400 динара, могу купити на благајни Музеја Вука и Доситеја и у Туристичком информативном центру у Кнез Михаиловој 5.

Програм реализују Музеј Вука и Доситеја, Народног музеја у Београду и Удружење КулТурНет захваљујући средствима Министарства културе и информисања Републике Србије. У промоцији програма учествују Народни музеј и Туристичка организација Београда.

монодрама мој отац Вук Караџић


« Повратак на догађања