izlozbekalendar

Moj otac Vuk Karadžić

Muzej Vuka i Dositeja organizuje izvođenje monodrame Moj otac Vuk Karadžić u nedelju 11. februara od 12 časova.

Muzej Vuka i Dositeja upotpunjuje raznovrsnu ponudu novim sadržajem. Pored osnovne izložbene delatnosti, stručnih vođenja, predavanja i radionica za decu i odrasle, posetioci će moći da odaberu i uživaju u izvođenju monodrame Moj otac Vuk Karadžić u samom Muzeju.

Obeležavajući 230. godišnjicu od rođenja Vuka Karadžića, monodrama će se izvoditi u autentičnom ambijentu jednog od najstarijih beogradskih zdanja, nekadašnjoj Velikoj školi, u kojoj je boravio i sam Vuk. Lik Vilhelmine Mine Karadžić oživeće glumica Ljiljana Jakšić, omogućujući posetiocima da u prvom licu, kroz sećanja Vukove kćeri, dožive njeno vreme i uspomene. Na uzbudljiv način ona će oživeti lik znamenitog oca, događaje i ličnosti koji su obeležili njenu porodicu i za nas sve udaljeniji devetnaesti vek.

Program će biti upotpunjen prikazivanjem dokumentarnog materijala i porodičnih fotografija, uz taktove starogradskih muzičkih numera. U zarvšnici programa posetioci će imati mogućnost da u Minisom društvu obiđu muzejsku postavku i pogledaju Vukove i Minine lične predmete, kao i porodično stablo porodice Karadžić.

Ovaj program u trajanju od 40 minuta izvodi se svake druge nedelje, a ulaznice se, po ceni od 400 dinara, mogu kupiti na blagajni Muzeja Vuka i Dositeja i u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5.

Program realizuju Muzej Vuka i Dositeja, Narodnog muzeja u Beogradu i Udruženje KulTurNet zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. U promociji programa učestvuju Narodni muzej i Turistička organizacija Beograda.

monodrama moj otac Vuk Karadžić


« Povratak na događanja