izlozbekalendar

Пинокио – Музеји Србије

Народни музеј у Београду, у сарадњи са Центар за музејску дидактику Дечјег културног центра Београда, организује представу за децу Пинокио у Музеју Вука и Доситеја у понедељак, 15. маја од 11 часова.

Вођење се организује у склопу манифестације Музеји Србије, десет дана од 10 до 10, која се ове године одржава од 11. до 20. маја на преко 100 локација широм Србије.

Интерктивни игроказ којим о дрвеном лутку и његовом оцу који у амбијенту музеја откривају свет из прошлости, а организује се у склопу манифестације Музеји Србије, десет дана од 10 до 10, која се ове године одржава од 11. до 20. маја на преко 100 локација широм Србије.

У  рукама дрводеље Ђепета обичан комад дрвета постао је  лутак – Пинокио. Својом љубављу удахнуо му је живот и тако је лутка постала – дрво са душом. Спретне руке Ђепета направиле су и предивне делове намештаја које чувају успомене на људе који су их користили. Тако је једна изрезбарена кутија сакрила тајне једне принцезе у коју се Пинокио заљубио. Уз помоћ деце принцеза ће схватити да и ствари и биљке оживе, ако им поклонимо љубав, а самим тим и  нас учине бољим.

Аутор пројекта: Снежана Бећаревић Поповић

Пинокио: глумица-луткар Маријана Петровић

Ђепето: Горан Јоксић

Принцеза: Драгана Станисављевић

Костимограф: Зорана Јовановић

Уредник Центра за музејску дидактику: Снежана Станковић

Музеј Вука и Доситеја - МВД - MVD - 13


« Повратак на догађања