izlozbekalendar

Јевремова улица сусрета

Музеј Вука и Доситеја ће се и ове године прикључити манифестацији Јевремова – улица сусрета, на позив организатора, општине Стари град у недељу, 09. априла.

Дуж Улице Господар Јевремова, од 12 до 16 сати Старограђанима и посетиоцима Улице сусрета, представиће се бројна удружења грађана, институције, установе, вртићи, школе, Канцеларија за младе и Волонтерски сервис општине Стари град, Установа културе Пароброд, СРПЦ Милан Гале Мушкатировић, културно – уметничка друштва, као и верске заједнице централне градске општине.

У Музеју Вука и Доситеја моћи ће да се без куповине улазница обиђе основна поставка посвећена Вуку Караџићу и Доситеју Обрадовићу, а најмлађи ће моћи да се учествују у радионици „У сусрет Ускрсу“. Бавићемо се причом о Ускрсу и догађајима у току Страсне седмице. Разговор ће бити употпуњен репродукцијама фресака из наших манастира, из збирки Галерије фресака. Након приче, ћемо правити велико ускршње јаје, техником сличном декупажу, бојити га и украшавати, напунити слатким изненађењима, у којима ћемо на послетку сви заједно уживати. Пријављивање на i.jankovic@narodnimuzej.rs

Уз то, позивамо посетиоце манифестације да предах од шетње направе у пријатном амбијенту дворишта Музеја Вука и Доситеја.

Јевремова Улица сусрета


« Повратак на догађања