izlozbekalendar

Језик је хранитељ народа

У светлу неговања и унапређивања културне сарадње са српском дијаспором, изложба Језик је хранитељ народа из колекције Музеја Вука и Доситеја Народног музеја у Београду од 3. до 15. фебруара гостује у Штутгарту. Изложба се отвара у оквиру свечане Светосавске академије коју отвара министар просвете Републике Србије, господин Младен Шарчевић.

Поставка документарог типа садржи и податке који упућују и упознају посетиоце са делатношћу и радом великана српског језика и књижевности Доситеја Обрадовића и Вука Караџића, као и одабране фотографије и слике њихових чувених портрета. Уз изложбу за посетиоце је припремљен и пратећи програм у виду предавања и креативних радионица за децу и одрасле. Посебно тежиште биће стављено на везе Вука и Доситеја са немачким говорним подручјем и пријатељством са браћом Грим и Гетеом.

Изложбу реализује Музеј Вука и Доситеја Народног музеја у Београду  у сарадњи са Школом Вука и Доситеја, српском допунском школом из Штутгарта уз подршку Генералног конзулата Републике Србије и храма Светих Срба светитеља у Штутгарту.

Отварање изложбе је 3. фебруара 2018. године у 17 часова на Светосавској академији у сали Бургерцентрум Вест, Бебелштрасе 22, Штутгарт.

Вук Стефановић Караџић


« Повратак на догађања