izlozbekalendar

Музеј у коферу – Музеји Србије

Кустоси Народног музеја посећују школе, вртиће, домове за старија лица, дневне боравке и све друге заинтересоване институције са програмом Музеј у коферу.

Програм Музеј у коферу се организује у склопу манифестације Музеји Србије, десет дана од 10 до 10, која се ове године одржава од 11. до 20. маја на преко 100 локација широм Србије.

Ове године на располагању су програми:

Тајна Лепенског Вира – Уз упознавање са јединственим културним наслеђем открићемо због чега је ово праисторијско насеље из мезолита једно од најзначајнијих археолошких налазишта не само у Србији, већ и у европским и светским оквирима.

Читамо и пишемо хијероглифе – Древно хијероглифско писмо било је сликовно, где је један приказ означавао један, два или више гласова. Поред упознавања са хијероглифима, учесници ће се опробати у писању својих имена хијероглифима.

Модерна уметност – направи најлуђи спој – Након упознавања са капиталним делима модерне уметности у креативном делу програма учесници ће својој машти дати простора правећи непоновљиве најлуђе спојеве

Мали музеј – Могућност за упознавање музеја који излази у деловима из кофера: посетиоци, експонати, улаз. Билетарница… Заједно ћемо их организовати и сазнати чему служе.

Контакт за Музеј у коферу i.jankovic@narodnimuzej.rs i edukacija@narodnimuzej.rs

Музеј у коферу


« Повратак на догађања