izlozbekalendar

Овако је сликао Дега, а овако свет видим ја…

Током трајања изложбе Едгар Дега. Тренуци посматрања у Галерији САНУ и у оквиру манифестације Музеј у срцу града, Народни музеј ће приредити дечији ликовни конкурс Овако је сликао Дега, а овако свет видим ја…

Позивамо наше младе посетиоце да нам донесу свој цртеж инспирисан радом Едгара Дегаа.

Уколико трагаш зе неким другачијим изазовом летњег распуста, ако ниси на неком путовању, а волиш да црташ, можеш да се забавиш, поиграш и научиш нешто са нама.

Да би се учествовало у овом конкурсу, потребно је да, током једне од летњих шетњи Кнез Михајловом улицом, посетиш изложбу Едгар Дега. Теренуци посматрања у Галерији САНУ. У оквиру ове изложбе, као и увек, очекују те занимљиве радионице на којима можеш сазнати нешто више о овом изузетно значајном сликару чија дела поседују многи светски, па и Народни музеј.

Забави се тако што ћеш неки од својих бројних, лепих и веселих летњих доживљаја забележити у виду цртежа, али на начин како је то чинио Дега, који је тиме унео велике новине у уметност.

Услови за учешће у конкурсу су:

– на полеђини цртежа треба да нацрташ, скицираш или напишеш назив дела са изложбе које ти се највише допало и које ти је било инспирација

– представи неки свој призор или доживљај са летњег распуста прикажеш из птичје или жабље перспективе односно несвакидашњег угла посматрања. Тема је слободна, битно је само да цртеж има следеће елементе, а то су:

– потруди се да што боље да дочараш покрет тела (човека или животиње) тканину, на летњој одећи

– за цртеж можеш користити оловку, воштане боје, водене или угљен. Одабери нешто од понуђеног или комбиниј технике. Овога пута немој користити дрвене бојице и фломестер.

Радове ћемо сакупљати до 20. септембра.

Узраст учасника није ограничен, и другари млађи од 7 година могу да учествују уколико желе, али је потребно написати име и презиме и твоје године.

Радове ће оцењивати четворочлани жири

Најбољи радови биће награђени.

Радови могу бити донети лично, на адресу: Музеј Вука и Доситеја, Јевремова 21, или фотографисани или скенирани и послати на мејл: i.jankovic@narodnimuzej.rs

Контакт телефон: 060/807-50-19.

Едгар Дега, Луиза Алеви чита Дегау, око 1895


« Повратак на догађања