izlozbekalendar

Трзаји кроз сан

Народни музеј у Београду у сарадњи са организацијом Културни елемент организује концерт класичне музике у четвртак 6. јула од 19 часова.

На репертоару концерта Трзаји кроз сан харфисткиња Катарина Станковић изводиће композиције за соло харфу, Фореа, Равела и других композитора у дворишту Музеја Вука и Доситеја.

Концерт се организује у оквиру манифестације Музеј у срцу града.

ПРОГРАМ:

  1. Scarlatti: Сонатa K208

G.F. Handel/M. Grandjany: Концерт у Бе дуру

  1. Tailleferre: Соната
  2. Liszt/H. Renie: Славуј
  3. Parish-Alvars: Серенада Op. 83
  4. Faure: Емпромпти Op. 86

 

Катарина Станковић (Београд, 1994) је почела да свира харфу са шест година. Завршила је нижу (2007.) и средњу музичку (2011.) школу „Мокрањац“, у класи проф. мр Дијане Сретеновић. Од 2011. године студира на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. мр Љиљане Несторовске у чијој је класи и завршила мастер студије. Тренутно је на усавршавању на Академији у Прагу.

Са успехом је учествовала на бројним такмичењима у земљи и иностранству од којих се издвајају: златна плакета на Трећем међународном такмичењу Друштва харфиста Словеније у Велењу (2013, 2010.), друга и трећа награда на међународном такмичењу „Петар Коњовић“ (2013, 2011.), прва награда на Првом интернационалном такмичењу ученика и студената музике Федерације Босне и Херцеговине у Сарајеву 2008. године, прве награде на такмичењу УФАМ у Паризу (2004. и 2006.), прве награде на Републичким такмичењима (2004. 2006. 2008. и 2010.).

Катарина наступа као солиста, као и у камерним саставима. Поред камерне музике, Катарина је такође наступала свирајући у саставу оркестара: Симфонијски оркестар РТС, Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички”, Нишка омладинска филхармонија „Наисус“.

Наступала је у сали Коларачеве задужбине, Београдске филхармоније, у галерији Артгет Културног центра Београда, галерији „Прогрес“, Етнографском музеју, павиљону „Цвијета Зузорић“, галерији „Коларца“, Народној библиотеци, сали Југословенског драмског позоришта, музеју Народног позоришта, сали Руског дома, сали СКЦ-а, Установи културе Пароброд. Наступала је на концертима у оквиру Фестивала студената Универзитета уметности у Београду „Фестум”, на фестивалу руске музике „Бољшој” у Дрвенграду, на концертима у оквиру Интернационалног фестивала харфе, итд.

Похађала је мастер класове код уважених харфиста, као што су Isabelle Moretti, Ann Yeung, Elisabeth Fontan – Binoche, Silke Aichhorn, Marielle Nordmann, Mercedes Gomez Benet, Sirin Pancaroglu…

Похађала је интернационалну летњу школу у Ници (Academie Internationale d’Ete de Nice) код светски признатог харфисте Емануела Сејсона (Emmanuel Ceysson).

trzaji kroz san narodni muzej u beogradu

Музеј Вука и Доситеја - МВД - MVD - 4


« Повратак на догађања