Josif-Klek-Reklame.jpg
20. септембра 2016.

Фотоконкурс “Моје наслеђе”

Са великим задовољством Народни музеј у Београду позива све заинтересоване да се слањем фотографија на фотоконкурс Моје наслеђе укључе у манифестацију Дани европске баштине чија је овогодишња тема Културно наслеђе и заједнице – живети с наслеђем.

Фотоапаратом или мобилнм телефоном могуће је забележити културно наслеђе које представља део нашег непосредног окружења, наслеђе које чини део наше свакодневице и поред којег често не обраћајући пажњу пролазимо или културно наслеђе које за нас представља вредан и део наше културе.

Фотографије је, не касније од 25. септембра текуће године, потребно послати на електронску адресу eduka@narodnimuzej.rs.

Стручан жири ће изабрати 15 најбољих радова који ће у периоду од 29. септембра до 09. октобра бити изложени у Музеју Вука и Доситеја.

Уз сваку фотографију аутор треба да пошаље и легенду то јест сажет опис који на најбољи начин описује овековечено културно наслеђе и његово значење.

Забрањено је слање увредљивог или порнографског садржаја.

Фотографије морају да буду ауторске, односно учесници морају да буду аутори фотографије.

Особа која шаље фотографије на конкурс, мора имати неотуђива ауторска права на те фотографије која су дефинисана важећим законима о ауторским правима.

Строго је забрањено копирање таквог садржаја без дозволе аутора. Народни музеј се одриче одговорности у случају повреде овог права од стране трећег лица.

Све фотографије пристигле и објављене у оквиру конкурса прелазе у власништво Народног музеја који их може користити уз навођење имена аутора, али не одговара уколико то уредништво другог медија не учини.

Фото Конкурс Моје Наслеђе