Poštovane dame i gospodo,

želimo da vas obavestimo o neprijatnosti koju smo uočili i skrenemo pažnju na učestale, samostalne i nenajavljene inicijative pojedinaca koji vode kroz postavku Narodnog muzeja Srbije. Ovakav vid dešavanja bez prethodnog dogovora sa nama i bez licence za vođenje tura ubuduće neće biti omogućen.

Veliko nam je zadovoljstvo da sa vama razgovaramo o kulturnim dobrima koje baštinimo. U okviru naših programskih aktivnosti, navikli ste da je individualni ili grupni dolazak uvek dočekan sa najvećom pažnjom. Grupne i školske posete najavljujete blagovremeno na mejl edukacija@narodnimuzej.rs, decu za učešće u radionicama prijavljujete na radionice@narodnimuzej.rs – to prilično uigrano i dobro funkcioniše.

Podsećamo da je grupnu posetu neophodno najaviti našim kustosima iz Odeljenja za edukaciju. Ukoliko ste licencirani turistički vodič, imate pravo da organizujete vođenje grupe kroz postavku Narodnog muzeja Srbije, uz prethodnu blagovremenu najavu dolaska.

Narodni muzej Srbije zahvaljuje svima na kontinuiranom dijalogu kojim činimo kulturno nasleđe vidljivim i korisnim za sve.

Hvala vam na razumevanju, dobro došli!