Часопис Зборник Народног музеја покренут је године 1956. и прва три броја изашла су под називом Зборник радова Народног музеја (1957-1961). Године 1964, промењен је назив у Зборник Народног музеја, а 1982. установљене су посебне свеске за археологију и историју уметности.

Зборник Народног музеја излази годишње, наизменично у две свеске: свеска 1 археологија, једне године; свеска 2 историја уметности, наредне године.

Од 2013. године, према одлуци Министарства за науку, просвету и технолошки развој Републике Србије, обе свеске Зборника Народног музеја у оквиру Листе домаћих научних часописа за друштвено-хуманистичке науке унапређене су у категорију М51.

Секретари:

Актуелно

Народни музеј у Београду, према плану и програму издавачке делатности у 2018. години, припрема наредну свеску Зборника Народног музеја 23-2 (историја уметности).

Радови предвиђени за објављивање у овој свесци могу се односити на теме проистекле из истраживања у области историје и теорије уметности и ликовне критике, музеологије и других сродних дисциплина (у функцији интерпретације уметничких феномена, колекција и дела) или представљати саопштење са научног скупа, приказ књиге или In memoriam.

Овом приликом позивамо све колеге  да својим учешћем допринесу реализацији новог броја Зборника Народног музеја.

Сви достављени радови биће рецензирани.

Рок за ПРИЈАВУ ТЕМА је 15децембар 2017.

Рок за ПРЕДАЈУ РАДОВА је 15. април 2018.

Преузмите:

Позивно писмо

Упутство за припрему и предају радова за Зборник Народног музеја XXIII-2  (Историја уметности)

Документ можете преузети на два начина:

1. кликом на реч преузми

2. десним кликом на реч преузми и притиском на опцију Save link as…  потом Save.

Молимо да своје пријаве, а затим и радове, доставите секретару Редакције ове свеске Весни Круљац (адреса: Галерија фресака, Цара Уроша 20, 11000 Београд, моб. 060/807-5069, емаил: v.kruljac@narodnimuzej.rs).

Прочитајте више