Од оснивања до данас, Народни музеј развијао се уз поклоне и финансијску подршку оних који су делили нашу визију музеја као динамичног, инспиративног места које повезује  културе прошлости и људе данашњице. Подршка Вас дарежљивих, друштвено одговорних  појединаца, група и предузећа и даље је од виталне важности за музеј.

Наш највећи сан, и највећи финансијски изазов, је отварање музеја у новом руху, доступног и намењеног свим грађанима. У складу са тим, реконструкција зграде музеја на Тргу републике један је од приоритета за који нам је потребна Ваша подршка, али не и једини. Како бисмо испунили дати сан, Ваше донације улажемо и у повећање доступности артефаката и информација које чувамо, инспиративне изложбе и пратеће програме у музеју и изван њега, креирање садржаја на друштвеним мрежама, радионице за децу и младе, нова истраживања, обогаћивање збирки новим предметима, конзервацију и рестаурацији предмета из збирки и подизање капацитета наших запослених.

Ако желите да донирате средства за реконструкцију зграде музеја, пројекте или свакодневне активности и програме то можете учинити уплатитом на рачун 840-516-764-90, Народни музеј  у Београду, Трг Републике 1а, ПИБ 101514832, са назнаком “За донације”. За „in-kind“ донацијe и све договоре везано за могућност циљаног улагања средстава у садржаје и намене које Ви одаберете, контактирајте produkcija@narodnimuzej.rs. Да бисте донирали артефакт или легат за неку од наших збирки молимо Вас контактирајте s.djordjevic@narodnimuzej.rs.

Донирајући музеју, поклањате целој заједници!

Прочитајте више