Народни музеј, као најстарија и централна музејска институција у Србији, већ  168 година посвећена је очувању националне и светске културне баштине. Медиј смо кроз који преко 400.000 сведочанстава о развоју и трајању култура и друштава, насталих од палеолита до данашњих дана, комуницира са данашњицом.

Циљ нам је да и даље будемо центар креативности, инспирације, сусрета, учења, уживања, размене идеја и неговања сећања.

Наше активности захтевају максимално ангажовање чланова нашег тима, свих  запослених и сарадника. Важан сегмент наше политике је отвореност ка заједници и сарадња са другим институцијама, које доприносе квалитету наших програма и реализованих активности.

Делећи заједничку мисију и унапређујући сарадњу у области културе, допринећемо изградњи напредног цивилног друштва. Позивамо Вас да постанете партнер наше институције. Можете изабрати различите моделе партнерства с нама:

Партнерство са сродним институцијама

Пружа могућност реализације заједничких пројеката и добробит од међуинституционалне сарадње музејских стручњака различитих области и профила.

Партнерство музеја са невладиним сектором, појединцима и другим институцијама

Могућност реализације пројеката из сфере културе, науке  и образовања с посебим акцентом на интердисциплинарне активности, изложбе, истраживања и едукативне програме.

Партнерство у виртуелном свету

Омогућава заједничко ангажовање на популаризацији и интерпретацији културе уз помоћ интернета и нових технологија.

Кроз партнерство и заједничко деловање инспирисаћемо нашу заједницу да поведе интензивнију бригу о културној баштини. Развијајући везу друштва и Музеја  подстаћи ћемо учење о културним вредностима, оснажити регионалну сарадњу и интердисциплинарно умрежавање.

Наши досадашњи партнери биле су националне и интернационалне институције и појединци из најразличитијих сфера деловања.

КОНТАКТ

Отворени смо за сарадњу и све Ваше предлоге. За сва ваша даља питања и контакт јавите нам се путем и-мејла на адресу pr@narodnimuzej.rs .

Прочитајте више