Музеј на Минут у Комбанк Дворани

 

Бисери Народног музеја на биоскопском платну

Пројекат “Музеј на минут” је иновативни вид повезивења биоскопа „Комбанк дворана“ и Народног музеја у Београду са циљем увођења новог вида комуникације културне баштине са публиком и откривања нових љубитеља музеја и биоскопа.

Очекиваним појављивањем музејског експоната на биоскопском платну пре почетка филмске пројекције, кратким сусретом посредованим емоционалним водичем, бисери националне културне баштине оживеће на несвакидашњи начин. Комбинацијом звука, текста и слике створена је кратка и снажна форма која открива различите слојеве и могућности доживљаја уметничког дела.

Први експонат Народног музеја који ће бити представљен у Биоскопу Комбанк дворана су Плава врата, антологијско дело српског импресионизма, настало вештом руком Милана Миловановића. Кратким филмом о овој слици #МузејНаМинут почиње серијал. За Плавим вратима ће следити слике Ђорђа Крстића и Саве Шумановића, као и одабрани радови древних култура и стране уметности из Народног музеја.

Захваљујући МЦФ-у и Биоскопу Комбанк дворана који су препознали интерес у заједничкој промоцији културних садржаја, уједно делећи вредности које су заједничке са Народним музејом у Београду, на овај начин проширују своју културну мисију.

Музеј улази у нове медијске форме, користећи само један минут гледаочеве пажње за остваривање снажног утиска и доживљаја уметности. Приповедање на овај начин прелази у нове, динамичне, дигиталне форме обраћајући се и новим посетиоцима.

Пројекат #МузејНаМинут је остварен у сарадњи са фирмама NextGame која га је креативно уобличила и Cinammon Production која је продуцирала серијал. #МузејНаМинут је уједно и део међународног пројекта GIFT– који се бави истраживањима могућности персонализованих музејских искустава, са подршком Европске комисије кроз фонд Horizon 2020.

"МУЗЕЈ НА МИНУТ" У КОМБАНК ДВОРАНИ

“МУЗЕЈ НА МИНУТ” У КОМБАНК ДВОРАНИ