MOGUĆNOST POSETE NARODNOG MUZEJA

 

Uvažavajući preporuku Ministarstva kulture i informisanja o otvaranju muzeja, galerija, biblioteka i arhiva, Narodni muzej u Beogradu je od četvrtka 23. aprila preduzeo prvi korak u cilju postepene normalizacije rada izložbenih prostora. Od navedenog datuma posetioci se bili u prilici da pogledaju arheološki segment stalne postavke u atrijumu Narodnog muzeja i to u intervalu od 10 do 14 časova.

U skladu sa preporukama o postepenoj normalizaciji od utorka 28. aprila, posetioci će moći da posećuju izložbeni prostor sa stalnom postavkom Narodnog muzeja u celosti radnim danima od 10 do 17 časova, izuzev ponedeljka. Prilikom dolaska u muzej, od posetilaca se očekuje da imaju na sebi zaštitne maske i rukavice. Kako bi poseta Narodnom muzeju bila ne samo prijatna, već i dovoljno bezbedna, u muzeju će istovremeno moći da boravi ograničen broj posetilaca.

Za sada nisu ponovo uvedene radionice za decu, predavanja, grupne posete, stručna vođenja i koncerti. Imajući u vidu da je pandemija koronavirusa i dalje u toku, kao i do sada i u nastupajućem periodu preporučujemo zainteresovanima bogate onlajn sadržaje na veb sajtu i društvenim mrežama Narodnog muzeja.