Rani srednji vek

Rani srednji vek

U okviru raznovrsne postavke srednjovekovnog kulturnog i umetničkog nasleđa Srbije, u Narodnom muzeju, prvi put se u proteklih godinu dana organizuje tematsko vođenje o ranom srednjem veku. Muzejski savetnik, Nataša Cerović, govoriće pred eksponatima o prošlosti…

Saznaj više

Potraga u Muzeju Vuka i Dositeja i Azbuka Srbije

Povodom manifestacije “Muzej za 10” Muzej Vuka i Dositeja organizuje grupna stručna vođenja i radionice Potraga u Muzeju Vuka i Dositeja i Azbuka Srbije. Ulaz je besplatan. Prijave na i.jankovic@narodnimuzej.rs

Saznaj više
Sv. Flor, Mileševa, kopista Svetlisav Mandić

Srednjovekovna umetnost i kultura u stalnoj postavci Narodog muzeja

Tematsko vođenje Srednjovekovna umetnost i kultura u stalnoj postavci Narodnog muzeja. Program se odvija u okviru manifestacije Muzeji za 10 i besplatan je za posetioce.

Saznaj više
Sava Šumanović, Crveni ćilim, 1929

Vođenje kroz Galeriju srpskih i jugoslovenskih umetnika prve polovine 20. veka

Tematsko vođenje kroz Galeriju srpskih i jugoslovenskih umetnika prve polovine 20. veka u okviru stalne postavke Narodnog muzeja. Program se odvija u okviru manifestacije “Muzeji za 10” i besplatan je za posetioce.

Saznaj više

Vođenje kroz Galeriju srpske umetnosti XVIII i XIX veka

Tematsko vođenje kroz Galeriju srpske umetnosti XVIII i XIX veka u okviru stalne postavke Narodnog muzeja. Program se odvija u okviru manifestacije “Muzeji za 10” i besplatan je za posetioce.

Saznaj više
Pjer Ogist Renoar Devojčica sa šeširom,1898-1900

Vođenje kroz Galeriju evropske umetnosti XIV – XX veka

Tematsko vođenje kroz Galeriju evropske umetnosti iz XIV – XX veka stalne postavke Narodnog muzeja. Program se dovija u okviru manifestacije “Muzeji za 10” i besplatan je za posetioce.  

Saznaj više

Nizozemska grafika 17. veka

Predavanje o Nizozemskoj grafici 17. veka u okviru stalne postavke Narodnog muzeja održaće dr Dragana Kovačić, kustos Zbirke crteža i grafika stranih autora Narodnog muzeja u Beogradu.

Saznaj više
Prosopomorfni poklopac, neolit, keramika, Vinča Belo Brdo

Osvit evropske civilizacije u balkanskom ranom neolitu

Tematsko vođenje u okviru stalne postavke Narodnog muzeja Osvit evropske civilizacije u balkanskom ranom neolitu. Predavanje će održati Andrej Starović, kustos Zbirke starijeg neolita Narodnog muzeja.

Saznaj više

Slika u gostima

Slika u gostima Povodom izložbe Đura Jakšić. Između Mita i stvarnosti, u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, koju su zajednički pripremili Galerija matice srpske i Narodni muzej u Beogradu, u programu Slika u gostima beogradska…

Saznaj više
Sarkofag, kraj 3. veka, krečnjak, Sremska Mitrovica (Sirmium)

Stručno vođenje kroz lapidarijum u Velikom Barutnom magacinu

Stručno vođenje kroz lapidarijum u Velikom Barutnom magacinu Publika će imati priliku da u društvu Veselinke Ninković, muzejskog savetnika, otkrije zanimljive pojedinosti o rimskim kamenim spomenicima, iz jedne od najstarijih kolekcija Narodnog muzeja u Beogradu, koji…

Saznaj više