Kao i prethodnih godina i ove godine u nešto izmenjenim okolnostima usloveljenim globalnom epidemijom, Narodni muzej u Beogradu učestvuje u manifestaciji  Dani evropske baštine, sa ovogodišnjom temom Nasleđe i obrazovanje. 

Na linku u nastavku u okviru bogatog i raznovrstnog programa možete naći programe Narodnog muzeja, kao i brojnih institucija kulture koje učestvuju u ovogodišnjem programu. Verujemo da ćete otkriti nešto što vas baš zanima da vidite ili saznate, nešto što je baš po vašoj meri.

Program DANI EVROPSKE BAŠTINE 2020. U BEOGRADU           

 Dani evropske baštine u Beogradu obeležavaju se u organizaciji grada Beograda-Gradske uprave, Sekretarijata za privredu, nadležnog za poslove turizma i Organizacionog odbora obrazovanog rešenjem gradonačelnika i oko stotinu neposrednih organizatora programa. U saradnji sa sekretarijatima nadležnim za kulturu, zaštitu životne sredine, obrazovanje i dečju zaštitu, sport i omladinu, gradskim opštinama, ustanovama i drugim organizatorima, pripremljen je veliki broj programa u svakoj od tih oblasti i u uslovima pandemije Kovid 19, uz poštovanje propisanih mera nadležnih organa i poštovanje preporuka o zaštiti od infekcije.

 Pripremljeni su i brojni sadržaji dostupni publici u digitalnoj formi (virtuelne ture, izložbe i katalozi u elektronskoj formi, filmovi, video materijali, tv emisije, snimljene predstave i sl.).

Kao i svih prethodnih godina, brojni programi promocije nasleđa realizuju se na čitavoj teritoriji grada. Ministarstvo kulture i informisanja RS, koje koordinira programe u Republici Srbiji je program u organizaciji Centra za kulturu u Grockoj i Smiljane Popov, autora serijala „Beograd za početnike“ podržalo i kao centralno događanje „Dana evropske baštine“ u Srbiji.