Narodni muzej u Beogradu od 6. decembra počinje novi ciklus radionica Play muzej, namenjenih najintrigantnijoj muzejskoj publici – tinejdžerima (od 14 do 18 godina).

Odvijaće se u muzejskom izložbenim prostoru, gde ćemo zajedno sticati jedinstvena iskustva i gde će se, sasvim izvesno, odigrati i neki ključni susret između mladog čoveka i muzejskog predmeta.

Koristeći dramske tehnike, moći ćemo da lična iskustva povežemo sa umetničkim delom, umetnicima, značenjima i porukama. Otkrivajući umetnost, učesnici će moći da stignu i do pitanja koja njih inače zaokupljaju.

Istraživaćemo autoportrete, pokušati da odgovorimo na pitanja o tome kada je nago telo umetnost, povezivati muziku sa likovnim izrazom ili pokušati da dokučimo misli i reči umetnika i modela.

Dragocene ideje i razmišljanja naših učesnika dodatno će oblikovati radionice iz četvrtka u četvrtak tokom decembra i januara.

Radionice se održavaju u Narodnom muzeju, svakog četvrtka tokom decembra i januara, 18 – 20č. Prijavljivanje na playmuzej@narodnimuzej.rs