Народни музеј у Београду од 6. децембра почиње нови циклус радионица Play музеј, намењених најинтригантнијој музејској публици – тинејџерима (од 14 до 18 година).

Одвијаће се у музејском изложбеним простору, где ћемо заједно стицати јединствена искуства и где ће се, сасвим извесно, одиграти и неки кључни сусрет између младог човека и музејског предмета.

Користећи драмске технике, моћи ћемо да лична искуства повежемо са уметничким делом, уметницима, значењима и порукама. Откривајући уметност, учесници ће моћи да стигну и до питања која њих иначе заокупљају.

Истраживаћемо аутопортрете, покушати да одговоримо на питања о томе када је наго тело уметност, повезивати музику са ликовним изразом или покушати да докучимо мисли и речи уметника и модела.

Драгоцене идеје и размишљања наших учесника додатно ће обликовати радионице из четвртка у четвртак током децембра и јануара.

Радионице се одржавају у Народном музеју, сваког четвртка током децембра и јануара, 18 – 20ч. Пријављивање на playmuzej@narodnimuzej.rs