Поводом међународног Дана жена, 8. марта од 13 до 15 часова, Народни музеј у Београду организује дружење уз разговор у Атријуму Народног музеја под називом Народни музеј суграђанкама. Тог дана, улаз за даме у Народни музеј и Музеј Вука и Доситеја биће бесплатан.

Са намером да и ове године поклонимо нешто посебно женском делу популације за Дан жена настављамо активност коју је Народни музеј започeо пре седамгодина. У централној згради Народног музеја бићемо домаћини суграђанкама током два пријатна сата. Уз разговор, кафу и дружење са чланицама колектива Народноg музеја ангажованих на различитим музејским пословима, поред могућности за непoсредније упознавање и разговор, биће организовано и додатно стручно вођење у 14 часова за заинтересоване суграђанке и гошће Београда.

Биће нам задовољство да чујемо од посетитељки неке њима значајне приче које се односе на друштвени положај и права жене. Подсећајући се занимљивих прошлости у аутентичном изложбеном простору са јединственим експонатима, моћи ћемо да их упоредимо са савременим темама. Домаћини суграђанкама ће бити запослени Народног музеја.