Na svečanosti u Narodnom muzeju  koja je upriličena 03. oktobra ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uručio je nagrade i zahvalnice za pomoć i podršku u sprovođenju procesa digitalizacije u toj oblasti državnim organima, ustanovama, kompanijama i pojedincima.

Narodni muzej u Beogradu dobio je zahvalnicu Ministarstva kulture i informisanja Srbije za pomoć i podršku u sprovođenju procesa digitalizacije, a nagadu je primila Bojana Borić-Brešković, direktor Narodog muzeja u Beogradu.

Među dobitnicima su državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, savetnica premijerke Srbije Svetlana Jovanović i predstavnik vladine Kancelarije za IT i E-upravu Mihailo Jovanović.

Zahvalnice su dobili Telekom Srbija, kompanija Majkrosoft zbog podrške i pomoći digitalizaciji, ali i Narodni muzej, Istorijski muzej, Muzej Vojvodine, Jugoslovenska kinoteka, Arhiv Srbije, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodna biblioteka Srbije, Galerija matice Srpske i Vikimedija.

Najveći broj unetih digitalnih zapisa u Jedinstveni informacioni sistem zabeležio je Narodni muzej Čačka i Narodni muzej Šapca, za šta su nagrađeni.

Za doprinos digitalizaciji kroz naučne radove nagradu je dobio Adam Sofronijević, a za doprinos stvaranju baze spomenika kulture u domenu nepokretnog nasleđa nagradu je dobila Estela Radonjić