На свечаности у Народном музеју  која је уприличена 03. октобра министар културе и информисања Владан Вукосављевић уручио је награде и захвалнице за помоћ и подршку у спровођењу процеса дигитализације у тој области државним органима, установама, компанијама и појединцима.

Народни музеј у Београду добио је захвалницу Министарства културе и информисања Србије за помоћ и подршку у спровођењу процеса дигитализације, а нагаду је примила Бојана Борић-Брешковић, директор Народог музеја у Београду.

Међу добитницима су државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саветница премијерке Србије Светлана Јовановић и представник владине Канцеларије за ИТ и Е-управу Михаило Јовановић.

Захвалнице су добили Телеком Србија, компанија Мајкрософт због подршке и помоћи дигитализацији, али и Народни музеј, Историјски музеј, Музеј Војводине, Југословенска кинотека, Архив Србије, Републички завод за заштиту споменика културе, Народна библиотека Србије, Галерија матице Српске и Викимедија.

Највећи број унетих дигиталних записа у Јединствени информациони систем забележио је Народни музеј Чачка и Народни музеј Шапца, за шта су награђени.

За допринос дигитализацији кроз научне радове награду је добио Адам Софронијевић, а за допринос стварању базе споменика културе у домену непокретног наслеђа награду је добила Естела Радоњић