Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Narodni muzeja sugrađankama:  Čajanka uz umetnost

8. marta u 10:00 - 18:00

U želji da i ove godine poklonimo nešto posebno ženskom delu populacije za Dan žena Narodni muzej u Beogradu organizuje Čajanku uz umetnost.

Darivajući posebnu pažnju ženama, ne samo da Muzej širom otvara svoja vrata nego pokazuje da ceni rad svih žena, počevši sa delom svog kolektiva pa do svih onih koje su nam pružile na različite načine podršku tokom svih ovih godina. Ovo je jedan mali znak pažnje kojim želimo da im se zahvalimo ali i da darujemo jedinstveni trenutak svim zainteresovanim ženama.

U prostorijama Narodnog muzeja u Beogradu organizujemo manifestaciju pod nazivom Čajanka uz umetnost gde uz šolju čaja publika ima priliku da popriča sa delom zaposlenih u muzeju i da se u društvu saradnika bliže upozna sa ulogom žena kroz istoriju.

10:00-11:00 Stručno vođenje Uloga žene u evropskoj umetnosti, otkrićemo kako se u evropskoj umetnosti razvijala uloga žene od jedne od centralnih figura u umetnosti do trenutka borbe za sopstvenu slobodu izražavanja.

12:00-16:00 Razgovori uz kafu i čaj sa zaposlonima u Narodnom muzeju, I sprat, odmorište. Naše posetiteljke će imati priliku da kroz neformalni razgovor saznaju čime se tačno bavi kustos arheolog, konzervator slikarstva, konzervator keramike i kustos istorije umetnosti.

16:00-17:00 Stručno vođenje Ženski portreti i žena kao motiv i akter na slikama srpske umetnosti. Posvetićemo se portretima na kojima su predstavljene žene i zaviriti u njihov intimni prostor polako ulazeći u domen prisustva žena u javnom životu.

 

Detalji

Datum:
8. marta
Vreme:
10:00 - 18:00
Događaj kategorija: