Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Stručno vođenje „O Hermesu, ukratko“

12. novembra u 18:00 - 19:00

Hermes, jedan od dvanaest bogova sa Olimpa u grčkoj mitologiji, predstavlja božanstvo koje ima duboke korene u istoriji i koje je izvršilo veliki uticaj na panteone drugih naroda, umetnost i ljudsku misao uopšte. Pričaćemo o poreklu kulta Hermesa i povezanosti pomenutog božanstva sa ostatkom panteona potpom0gnuti njegovim umetničkim prikazima u stalnoj postavci Narodnog muzeja. Pridružite nam se na stručnom vođenju O Hermesu, ukratko 12.11. u 18 časova. Vođenje je pripremio Pavle Nikolić, student istorije na praksi.

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, svi zainteresovani posetioci od 11. do 13. novembra mogu besplatno posetiti Narodni muzej i preuzeti dodatni materijal na pultu za prateće programe u Atrijumu muzeja i saznati više o tome koja su sve dela na našoj stalnoj postavci bila oštećena i proživela nedaće tokom ovog rata.
Tokom ova tri dana za naše najmlađe posetioce i njihovu pratnju biće postavljena porodična samostalna radionica u edukacijskoj prostoriji na prvom spratu.

Detalji

Datum:
12. novembra
Vreme:
18:00 - 19:00
Događaj kategorija: