Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Koncert „Srbija nas spaja“

13. novembra u 12:00 - 13:00

Umetnice iz Novog Sada, Agota Vitkai-Kučera sopran i pijanistkinja Jelena Simonović-Kovačević, napravile su projekat Srbija nas spaja kako bi oživele i prikazale umetničko stvaralaštvo kompozitora koji su delovali u Srbiji, ali i kompozitora koji su najreprezentativniji predstavnici pojedinih nacionalnih manjina. One su tim povodom, pripremile koncerte solo pesama koji će biti izvedeni višejezično, tj. na maternjim jezicima kompozitora koji su ih pisali, a obuhvaćen je vremenski period od XIX do XXI veka.

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, svi zainteresovani posetioci od 11. do 13. novembra mogu besplatno posetiti Narodni muzej i preuzeti dodatni materijal na pultu za prateće programe u Atrijumu muzeja i saznati više o tome koja su sve dela na našoj stalnoj postavci bila oštećena i proživela nedaće tokom ovog rata.
Tokom ova tri dana za naše najmlađe posetioce i njihovu pratnju biće postavljena porodična samostalna radionica u edukacijskoj prostoriji na prvom spratu.

Detalji

Datum:
13. novembra
Vreme:
12:00 - 13:00
Događaj kategorija: