ЕМОТИВНА БИОГРАФСКА ПРИЧА О ЖИВОТУ ВУКА КАРАЏИЋА

Музеј Вука и Доситеја вас позива да се упознате са животом и стваралаштвом највећег реформатора српског језика, Вука Караџића, кроз специјално креиран мултимедијални програм „Мој отац Вук Караџић“.

Ово је сентиментална животна исповест Вукове ћерке Мине Караџић коју у свом препознатљивом стилу интерпретира глумица Љиљана Јакшић, преносећи занимљивости из приватног живота, породичне потешкоће и приче о најзначајнијим догађајима и личностима које су, својевремено, окруживале Вука Караџића и обликовале његов живот и стваралаштво.

Мултимедијални програм „Мој отац Вук Караџић“ обогаћен је монодрамом из угла Мине Караџић, приказивањем документарног материјала, породичних фотографија, као и тактовима староградских музичких нумера, тако да у потпуности дочарава време о коме Мина приповеда, док савремени аудио-визуелни ефекти оживљавају простор овог култног здања. По завршетку програма посетиоци могу да обиђу сталну музејску поставку коју чине лични предмети Вука и Мине Караџић, породично стабло и богата збирка фотографија породице Караџић.

Интересантна монодрама, симболично названа „Мој отац Вук Караџић“, одржава се у аутентичном амбијенту Музеја Вука и Доситеја на Дорћолу, у Господар Јевремовој 21.

Програм у трајању од 40 минута изводи се од 16. септембра сваке друге недеље са почетком од 12 часова. Улазнице су у продаји на благајни Музеја Вука и Доситеја, као и у Туристичком информативном центру Туристичке организације Београд у Кнез Михаиловој 56.

Програм реализују Музеј Вука и Доситеја Народног Музеја у Београду и удружење КулТурНет у сарадњи са Министарством културе и информисања републике Србије и Туристичком организацијом Београда.