Konkurs Future Lights in Ceramics otvoren je i 2017. godine.

Narodni muzej u Beogradu je od 1. decembra 2014. godine učesnik  u četvorogodišnjem projektu KERAMIKA I NjENE DIMENZIJE, koji se finansira iz evropskih fondova kroz program Kreativna Evropa. Nosilac projekta je Porzellanikon iz Selba u Nemačkoj.

U projektu učestvuje šesnaest partnerskih institucija, kao i osam pridruženih partnera iz jedanaest zemalja – Velika Britanija, Estonija, Irska, Italija, Letonija, Nemačka, Slovenija, Srbija, Finska, Češka i Španija. Nosilac projekta za Srbiju je Muzej primenjene umetnosti.

Projekat se sastoji od deset modula:

Modul 1 – Simpozijum Keramika između promena i izazova – između prošlosti i budućnosti (Ceramics between Change and Challenge – between Past and Present);

Modul 2 – Izložba Keramika i kultura življenja u Evropi od baroka do danas (European Cultural Lifestyle in Ceramics – from Baroque until Today);

Modul 3 – Arhitektonska keramika u Evropi (Architectural Ceramics in Europe)

Modul 4 – Keramika kao dekor i njen značaj na filmu, u advertajzingu i fotografiji (Prop Ceramics and its Relevance in Feature Films, Advertising Materials and Photographs)

Modul 5 – Šta mi znači keramika – intervjui s odabranim pojedincima (Ceramics  – What it Means to me – Talking Heads Interviews)

Modul 6 – Oblikovanje budućnosti (Shaping the Future)

Modul 7 – Edukacija i program razvoja publike (Education & Audience Developement Programme)

Modul 8 – Svetla budućnosti u keramici (Future Lights in Ceramics)

Modul 9 – Komunikacija (Communication)

Modul 10 – Kongres (Final Congress)

Muzej primenjene umetnosti i Narodni muzej u Beogradu nosioci su prvog modula, što znači da će se Međunarodni simpozijum Keramika između promena i izazova – između prošlosti i budućnosti održati 20. i 21. maja 2015. u Galeriji fresaka Narodnog muzeja U Beogradu (Cara Uroša 20).

Premuzmite:

Program Simpozijuma u Beogradu

Brošuru  Projekta

Prethodno će, 19. maja uveče, u Muzeju primenjene umetnosti biti otvorena izložba Keramika i kultura življenja u Evropi od baroka do danas, čiji je nosilac Muzej keramike iz Faence u Italiji. Ovim događanjima projekat Keramika i njene dimenzije započeće svoju realizaciju.

Pročitajte više