Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

01.12.2019. u 20:00

Са великим задовољством вас позивамо на Концерт камерне музике Василија Мокрањца у атријуму Народног музеја 01. децембра 2019. у 20 часова.
Наступају Биљана Горуновић (калвир), Мирослав Павловић (виолина), Сандра Белић (виолончело), Љиљана Вукеља (клавир), Гудачки квартет Волмонд.

Биљана Горуновић је дипломирала и магистрирала на Московском државном конзерваторијуму. За ПГП РТС снимила је албум са клавирским делима Милоја Милојевића. Предаје Клавир и Методику наставе клавира на Академији уметности у Новом Саду.

Концертмајстор Београдске филхармоније Мирослав Павловић дипломирао је на ФМУ. Сарађивао је са многим диригентима и уметницима (Зубин Мехта, Михаил Јуровски, Миша Мајски и др.) Професор је виолине на Академији уметности у Новом Саду.

Сандра Белић дипломирала је Cum Laude у класи Андреа Наварре на Универзитету за музику и изваођачке уметности у Бечу. Наступала је на бројним концертима, реситалима и Фестивалима широм Европе, Америке и Азије, а снимала је за РАИ, ББЦ, НХК (Јапан). Предаје виолончело на ФМУ у Београду.

Љиљана Вукеља је дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду у класи професроке Невене Поповић, где је потом и магистрирала. Усавршавала се у класи реномираног француског пијанисте Мишела Берофа у Фрајбургу, а део њене биографије посвећен је и раду са швајцарским пијанистом и диригентом Жан-Франсоа Антониолијем у Лозани.

Гудачки квартет Волмонд настао је чине Милана Бјелобаба (виолина), Луна Костадиновић (виолина), Александра Кијановић (виола) и Павле Савић (виолончело). Љубав према овој камерној форми и дубока посвећеност одржале су сталну жељу за усавршавањем и континуираним радом, те је за четири године постојања овај квартет пронашао место на концертној сцени широм Србије, региона и Европе.

Због ограниченог броја места, најљубазније вас молимо да свој долазак потврдите до петка 29. новембра на тел. 060/3304330 или на е-маил vasilije.mokranjac.foundation@gmail.com.

Детаљи

Датум:
01.12.2019.
Време:
20:00
Догађај kategorije:
,